Corona maatregelen

Dit werkjaar – dus minstens t.e.m. de zomer van 2021 – werken we met de kleurenfases die ook in onderwijs gelden. Er zijn vier fases: groen, geel, oranje en rood. Het is de Vlaamse overheid die beslist wanneer we in Vlaanderen veranderen van kleurenfase. Momenteel starten we het werkjaar in code geel. Dit zal enkele gevolgen hebben voor de activiteiten voor dit jaar, je leest er hieronder meer over.


  • We werken bij alle activiteiten dit jaar met bubbels van maximum 50 leden en leiding. Om een zicht te krijgen op het aantal aanwezigen op de startdag is inschrijven op voorhand verplicht. Klik hier om naar het inschrijvingsformulier voor de startdag te gaan. Uiteraard zal je op de startdag zelf ook nog kunnen inschrijven, dan zal er ter plaatse gevraagd worden om dit formulier in te vullen. Het formulier schrijft je enkel in voor de startdag op 9 of 11 oktober. Op zondag 11 oktober rond 18u komt het inschrijvingsformulier voor het volledige KLJ jaar online.

  • Bij het afzetten van je kind(eren) wordt er gevraagd aan de ouders om het KLJ terrein niet te betreden. Er zal een zone voorzien zijn voor het KLJ lokaal waar je je kind(eren) kan afzetten.

  • Kinderen die 12 jaar of ouder zijn worden gevraagd om een mondmasker mee te brengen. Dit zal niet constant moeten gedragen worden, maar wel op plaatsen of tijdstippen waar de afstand tot de andere bubbels niet bewaard kan worden.

  • De activiteiten zullen aangepast worden. Fysiek contact wordt zoveel mogelijk vermeden en activiteiten zullen zoveel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden.

  • Net zoals op kamp zijn we verplicht om een aantal gegevens van de aanwezige kinderen bij te houden. Dit zijn de gegevens die gevraagd worden in het inschrijvingsformulier voor de startdag. Elke activiteit na de startdag zal er ook een lijst gemaakt worden van wie aanwezig was. Deze gegevens worden een volledig werkjaar bijgehouden en kunnen altijd ingekeken of gewijzigd worden door de ouders.